6 Temmuz 2008

Nafakaya Facebook İndirimi!


İzmir'de bir mağazada yöneticilik yapan İzzet Turşucu, boşanma davası açtığı bir yıllık eşi güzellik uzmanı Büşra Turşucu'nun eğlenceye düşkün olduğunu kanıtlamak için Facebook'taki fotoğraflarını mahkemeye sundu. Hakim fotoğrafları görünce, Büşra Turşucu'ya daha önce bağladığı 500 YTL tedbir nafakasını 200 YTL'ye düşürdü.


İzzet Turşucu ile Büşra Turşucu (Sayın), geçen yıl arkadaşları aracılığıyla tanıştıktan kısa bir süre sonra evlendi. Evlendikten sonra eşi Büşra'nın kendisine karşı ağır sözler söylediğini ve maddi beklentilerinin yüksek olduğunu iddia eden İzzet Turşucu, bir yıllık evliliklerinde şiddetli geçimsizlik olduğu gerekçesiyle boşanma davası açtı. İzmir 4'üncü Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davasında İzzet Turşucu, 30 bin YTL'si maddi ve 25 bin YTL'si manevi, toplam 55 bin YTL de tazminat talep etti.


Büşra Turşucu ise asıl mağdurun kendisi olduğunu, evlilik birliğine bağlı kaldığını iddia etti. Avukatı Ercan Dönmez aracılığıyla cevap dilekçesi veren Büşra Turşucu, evi eşinin terkettiğini öne sürdü. Büşra Turşucu, maddi beklenti içinde olmadığını, aksine eşinin ailesinin maddi durumlarını düzeltmesi için, kendi üzerindeki ziynet eşyalarını bile verdiğini söyledi. Büşra Turşucu eşinin cinsel rahatsızlığının tedavisi için internetten birçok ürün sipariş ettiğini, destek olduğunu öne sürdü. Eşinden boşanmak istemediğini belirten Büşra Turşucu, evliliği için güzellik uzmanlığı mesleğini bıraktığını anlattı. Büşra Turşucu, eşinden ayrılmak istemediğini, ancak boşanmaları halinde uğradığı zararlardan dolayı kendisinin de 30 bin YTL'si maddi, 25 bin YTL'si manevi toplam 55 bin YTL tazminat ile tedbir nafakası istediğini söyledi. Hakim, Büşra Turşucu'nun talebi üzerine 500 YTL tedbir nafakası bağladı.


TANIKLAR DİNLENDİ


İkinci duruşmada İzzet Turşucu'nun tanıkları dinlendi. Tanık olarak dinlenen Turşucu'nun babası Hasan Turşucu, “İkisi de birbirlerini isteyerek evlendi. Oğlum eşinin aşırı isteklerini artık karşılayamadığını söyledi. Amacım sadece mutlu olmalarını görmekti. Ama gelinim bunlara hep engel oldu” dedi.


Tanık Yunus Emre Kırbay da çift arasındaki sorunların düğün günü başladığını anlattı, “Düğünde takılan altınları bir poşete koyup, birbirlerinin yakınlarına güvenmedikleri için bana verdiler. Büşra sürekli olay çıkarıyordu. Evde yemek yapmıyordu. 9 bin YTL değerindeki takıları daha sonra gelip aldılar” diye konuştu.


FACEBOOK GÖRÜNTÜLERİ NAFAKAYI DÜŞÜRTTÜ


İzzet Turşucu'nun avukatı İlkay Efe, mahkemeye Büşra Turşucu'nun eğlenceye düşkün olduğunu kanıtlamak için ‘Facebook’ta yayınladığı, eğlenirken çekilmiş fotoğraflarını mahkemeye sundu. Hakim, yeni deliller ve sunulan fotoğraflar karşısında Büşrü Turşucu'ya daha önce bağladığı aylık 500 YTL tedbir nafakasını 200 YTL'ye düşürüp, duruşmayı erteledi.


Büşra Turşucu hakkında ayrıca, eşini tehdit ettiği gerekçesiyle İzmir 7'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde ‘Tehdit’ suçundan 6 ay ile 1 yıl hapis cezası istemiyle de dava açıldı. Bu davaya henüz başlanmadı.(MİLLİYET)


Hiç yorum yok: