6 Temmuz 2008

15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali Devam Ediyor


15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali' ikinci haftasına Aya İrini Müzesi ve Arkeoloji Müzesi bahçesindeki üç konserle giriyor.

Aya İrini Müzesi’nde 7 Temmuz akşamı grup üyeleri arasında Hüsnü Şenlendirici’nin de olduğu Taksim Trio ve tabla ustası Zakir Hussain, 8 Temmuz Salı akşamı da Rufus Wainwright sahne alacak.

Arkeoloji Müzesi bahçesinde ise aynı akşam Grammy ödüllü usta cazcı Ivan Lins ve Nnenna Freelon izleyicisiyle buluşacak.

TAKSİM TRIO, ZAKIR HUSSAIN İLE SAHNEDE

İstanbul Caz Festivali, Türkiye’den virtüözleri uluslararası alanda büyük saygınlık sahibi müzisyenlerle buluşturmaya devam ediyor. Hüsnü Şenlendirici’nin klarneti, Aytaç Doğan’ın kanunu ve İsmail Tunçbilek’in bağlamasından oluşan Taksim Trio, büyük tabla ustası Zakir Hussain ile 7 Temmuz'da saat 21.00’de Aya İrini Müzesi’nde aynı sahnede olacak.

Müzikseverlerin 2006 yılında Caz Festivali kapsamında izlediği, Hint müziğinin en büyük ustalarından Zakir Hussain’in Taksim Trio’yla birlikte vereceği konser, izleyenleri doğu ritimlerinin etkileyici atmosferiyle buluşturacak.

YENİ OZANLAR’IN KONUĞU RUFUS WAINWRIGHT

Festivalde geçtiğimiz yıllarda Antony and the Johnsons, Cocorosie ve Kings Of Convenience gibi isimleri ağırlayan “Yeni Ozanlar” serisinin bu seneki konuğu, neo-folk akımının önemli temsilcilerinden şarkı yazarı-şarkıcı Rufus Wainwright olacak.

Son dönemin alternatif yıldızı Wainwright, 8 Temmuz Salı akşamı saat 20.30’da Aya İrini Müzesi’nde piyanosu ve muhteşem sesi ile ilk defa İstanbullu hayranlarının karşısına çıkacak.

Wainwright, ilk turnesine on üç yaşındayken kendisi gibi müzisyen annesi Kate McGarrigle ve kız kardeşi Martha Wainwright ile çıktı. 1998’de kendi adıyla çıkardığı ilk albümünün ardından ünü hızla yayılan sanatçı, “Want One” ve “Release The Stars” gibi albümlerle büyük övgü topladı.

Rufus Wainwright bu yıl da “Rufus Does Judy at Carnegie Hall” albümü ile raflarda yerini aldı.

Aynı akşam caz dünyasının iki ünlü ismi Arkeoloji Müzesi’nin bahçesinde bir araya gelecek. Eklektik müzik zevkini, kendine özgü dinamik yorumuyla bütünleştiren caz vokalisti Nnenna Freelon ile müzik kariyerindeki 35 yıla 27 albüm ve 250 şarkıyı sığdıran Brezilyalı şarkı yazarı-şarkıcı Ivan Lins, saat 22.00’de konser verecek.

Türkiye’ye ilk kez gelen caz vokalisti Nnenna Freelon, altı kez Grammy ödülüne aday gösterildi. Brezilya’nın ünü sınırlar ötesine taşmış 63 yaşındaki Rio’lu Ivan Lins ise “Acariocando” adlı albümüyle büyük başarı yakaladı.

Hiç yorum yok: